Erdélyi zakuszka |
Hozzávalók: 5 kg padlizsán, 5 kg(20 darab) piros vagy narancs színű nagy méretű paprika, 1 kg vöröshagyma, 1 liter paradicsompaszta, 1 liter olaj, só, szemes bors, babérlevélElkészítés: Vaslapon megsütöm a paprikát és a padlizsánt, majd lehúzom a héjZakuszka, azősz íze - melodin.hu
Zakuszka, azősz íze. A zakuszka eredetileg Örményországból, vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle zöldségekből és paprikából készült krém, amely felhasználható az ételek ízesíMakacska konyhája: Zakuszka
Elkészítés: A zakuszka főzéséhez először is elő kell készíteni minden hozzávalót. A paprikát megmostam, megvágtam, a torzsáját kiszedtem, apróbb lyukú húsdarálón ledaráltam, édesanyám kb. fél l olajjal és kevés sóval megdinsztelte.Zakuszka– KreinerHerbal.hu
A zakuszka eredetilegörmény étel, moldovai közvetítéssel került Erdélybe, és vált meghatározó ételévé az ott élőknek. A zakuszkát legtöbb esetben pástétomként használják, és kenyérre kenve fogyasztják, de szószként húsok mellé, illetve szószok, ragukGyergyói zakuszka 340 g – Székely Termékek Webshop
A zakuszka eredetilegÖrményországból, vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle zöldségekből és paprikából készült krém, amely felhasználható az ételek ízesítésére és felhasználhaKezdőlap - Erdélyi Receptek
Zakuszka. vinettás, padlizsános, fuszulykás változat. Tehéntúrós gombóc. Desszertnek, másodiknak egyaránt megfelel. Befőzés Böjtös ételek Desszertek Ételbe valók Főételek Italok Konyhai praktikák Köretek Levesek Saláták, savanyúságok Kenőkék. ErdélyiKatalin konyhája: Zakuszka
Már egy kis idő óta nem néztem be hozzád, és nagyon örvendek amit most láttam nálad. Én soha nem kostoltam a Zakuszkát, valami Erdélyi féle pástom lehet, de imádom a lista felsorozást ami benne van, és a paradicsom hozzá adásával.Padlizsános zakuszka | Receptek | gasztroABC
Igazi nemzetközi, multifunkcionális étel. Az orosz konyhában zakuszka a hideg előételek neve is. Előételként, szendvicskrémként, salátaként, főzéskor ételízesítőként használja az orosz, bolgár, román, szerb, erdélyi, s mondhatni valamilyen variációbaZakuszka -
Elkészítése: a padlizsánt megsütjük, héjától megtisztítjuk, levét lecsurgatjuk, majd apróra vágjuk. A zöldpaprikát szintén megsütjük, besózva lefödött edénybe rakjuk, ha kihűlt héját lehúzzuk, majd ledaráljuk. A paradicsompaprikát szintén ledaráljuk.Erdélyi gombás zakuszka – KonyhaCucc
Erdélyi gombás zakuszka Kirobbanóan telt ízek és aromák egyetlen üvegben. A kápia paprika, paradicsom és a nyári napsugár alatt megérett padlizsán, melyet tökéletesített az izzó parázs, hagyma, ízletes csiperkegomba és egy csokor illatos fűszer.